torstai 31. maaliskuuta 2016

Sadetta ja yövuoroa

Viikonlopun vapaat menivät kylmässä tuulessa ja sateessa, hetkittäin auringon esiin pilkahtaessa.
Mennyt pääsiäinen oli irlantilaisille varsin merkittävä, maassa juhlistettiin pääsiäiskapinaa vuodelta 1916, joka edesauttoi Irlannin itsenäistymisen tiellä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4%C3%A4si%C3%A4iskapina

https://fi.wikipedia.org/wiki/Irlanti

Itselleni maaseutukierros oli kuitenkin leppoisa sateesta huolimatta, harmillista ettei ollut otollinen kuvien ottamiseen. Ohessa kuitenkin netistä otettu kuva, Cabra Castle, Kingscourt, Co Cavan.




Dun na Ri Forest Park, kaunis puistoalue ulkoilemiseen. Olin varautunut sateeseen ja kylmään kunnon vaelluskengillä ja vaatetuksella, hyvin pysyin kuivana ja lämpimänä.





Maanantai oli pankkipyhä, mutta osat meistä kuitenkin töissä, lyhyempi työviikko jälleen kerran.
Työkaverina Dave, jo päivävuoroista tuttu kaveri.
Tapasimme toimistolla ja ajoneuvotarkastuksen jälkeen lähdimme matkaan. Moottoritiellä pääsiäisen paluuliikenne ajoittain aika voimakas, perille ensimmäiseen kohteeseen saavuimme kuitenkin ajoissa, jossa tapasimme päiväpiiriläiset. Allekirjoitukset, kuulumiset ja avaimet vaihtuivat lennossa. Pientä ilkivaltaa ollut puistokohteessa, jota lähdimmekin ensimmäisenä tarkastamaan. Ryhmä nuorisoa pussikaljoineen paikalla, muuten rauhallista. Annoimme roskapussin autosta nuorisolle ja pyysimme heitä olemaan kiltisti ja siivoamaan jälkensä. Partioimme aluetta pimeän tuloon asti ja nuorisokin oli jo lähtenyt ja todellakin, ei ollut tölkin tölkkiä näkyvissä. Hyvä näin.
Siirryimme tarkastamaan rakennustyömaita, portit, lukot, esittelytalot, aika vierähtää nopeasti. Suurimmat rakennustyömaat ovat pääsiäisen jälkeen suljettuja koko viikon, Builders Holidays, kuten he täällä sitä kutsuvat. Tästä syystä huomiomme kiinnittyy erityisesti yövuoroissa näihin kohteisiin.
Käymme välillä auttamassa rautatieasemien kiinnilaittamisessa, aamullahan sitten hommiimme kuuluu avata ne.
Kolme yövuoroa kuluvat samoissa merkeissä, muutama hälytys rakennustyömailta. Kovasta tuulesta johtuen magneettikoskettimet ikkunoissa erkaantuvat ja aiheuttavat hälytyksen. Merkitsemme ikkunat tarkoin ja raportoimme asioista. Merkitsemme myös päivävuorolaisille kyseiset ikkunat, osaavat jo sitten ennakoida paikalle mentäessä. Kyseiset ikkunat tullaan korjaamaan ensi viikolla, kunhan työmiehet palailevat lomiltaan. Joissain kohteissa näyttää siltä, että koskettimia asennettaessa on kiirehditty liikaa, pienikin kopautus saa aikaan hälytyksen. Dave testaa muutamia ja päästelee ärräpäitä.
Viime yönä vastassa oli rikkoontunut ovenlasi ja rikkinäinen lukko. Lukkomies ja lasinkorjaaja paikalle ja raportointi asiasta. Muutoin yövuorot menivät todellakin nopeasti, paljon tekemistä ja paikasta toiseen liikkumista. Elämä tuntuu palaavan normaaliksi pitkien pyhien jälkeen. Koululaiset lomailevat vielä tämän viikon ennen palaamistaan opinahjoon. Ehkä pientä tekemisen puutetta havaittavissa nuorison keskuudessa pitkän loman ansiosta, ryhmiä liikkuu puistoissa ja asemilla. Dave mainitsee omien lastensa olevan jo enemmän kuin valmiita takaisin kouluun ja kertoo kuinka kotona liika riitely aina merkkinä lasten turhautumisesta.
Mukavat yövuorot ja nyt sinnittelen vielä muutaman tunnin ennen peiton alle siirtymistä ja saankin sitten käännettyä itseni päivärytmiin.

Hommat menevät jo rutiinilla, oppimisjakson alussa tuntui asioita olevan aivan liikaa ja muistilehtiö täynnä koodeja. Ilokseni huomannut muistavani melkein kaikki ulkomuistista. Alun pienoinen jännitys tietenkin lisää ajattelua, että miten tästä selviää. Pienoinen ikävän tunne jo nyt rinnassa,vaivaiset pari viikkoa enää jäljellä !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti