maanantai 21. maaliskuuta 2016

Flunssaa ja päiväpiiriä

Viime viikon maanantaisen päivävuoroni jälkeen tiistaina käväisin normaalin kuukausittaisen kiropraktikkosessioni läheisessä kaupungissa ja ihmettelin keskiviikkona, miten erilaiselta oloni tuntuu verrattuna Suomessa jo vuosia käyttäneen kiropraktikkoni hoidon jälkeen. Keskiviikkona olin päiväpiirissä ja olotila ei helpottunut ja illalla olinkin sitten otsalohkoani myöten kunnon flunssassa.
Soitto töihin ja sovin soittavani perjantaina, kykenenkö ottamaan viikonlopun työvuorot vastaan. Muutamia poikien työvuorojen vaihtoja flunssani aiheutti. Pari päivää peiton alla kuumaa juoden ja elämä voitti jälleen kerran.
Torstaina Irlannissa vietettiin Saint Patrickin päivää, yleinen vapaapäivä suurimmalle osalle kansaa, hauskanpitoa ja kulkueita joka kylässä ja kaupungissa. Suurin osa paraateista ja juhlinnoista järjestetään vapaaehtoisten voimin. Suurin osa väestöstä oli kuitenkin myös perjantain vapaalla, pitkän viikonlopun verran.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pyh%C3%A4_Patrick

http://www.worldwidecelebrations.com/how-they-celebrate-st-patricks-day-in-ireland/

Lauantain ja sunnuntain olinkin sitten päiväpiirissä jo tutuksi käyneen työkaverin, Jasonin kanssa. Hain auton toimistolta ja tapasin työkaverini vasta ensimmäisessä kohteessa Pohjois- Dublinissa, hänelle oli helpompaa ajaa omalla autollaan sinne, kuin tulla toimiston kautta. Liikenne hyvin hiljaista koko viikonlopun ajan, monet perheelliset lähtivät muutamaksi päiväksi lomailemaan ja esim. koulujen loma-ajat ja pankkipyhät huomaa hyvin selvästi Dublinin liikenteessä.
Päästämme yövuorolaiset nukkumaan ja tarvittavat paperit allekirjoituksineen ja avaimet vaihtuvat meille päivävuoroon. Yövuorolaisilla ollut hiljainen yö, yksi hälytys rakennustyömaalta ja siinä kaikki. Pojat olivat kiertäneet asemia tiuhaan tahtiin illan aikana, pitkäksi venyneitä ja väsähtäneitä juhlijoita kuuleman mukaan muutamia.
Käymme tarkistamassa kohteen toisensa jälkeen, Jason tiesi paikat, mitä kannattaa tutkia tarkemmin, syynä siis pitkän viikonlopun juhlistaminen ja myös todennäköinen ilkivalta. Parkkihallissa näemme uutta graffitia sisäänajoväylän seinustalla. Jason käy edellisten päivien muistutuksia läpi ja huomaakin jo torstailta merkinnän päiväpiiriläisiltä asiasta. Aamun tunnit kuitenkin rauhallisia.
Ajamme tutulle puistoalueelle ja teemme kierrokset, käymme myös rakennuksessa sisällä varmistamassa kaiken olevan kohdallaan ja jäämme ulos patrolliin. Aurinkoinen, mutta hieman tuulinen sää tuo alueelle koiranulkoiluttajia ja muita lenkkeilijöitä.
Lauantaisin suljemme pienemmän parkkihallin jo klo 14 ja siispä sinne seuraavaksi. Paikalliset parkkeeraajat tietävät hyvin aikataulut ja saavumme paikalle jo kellon mentyä reilusti yli 14 ja halli onkin jo tyhjillään. Lähdemme Jasonin kanssa eri puolille hallia tarkistamaan tilat ja hissit ja sulkemaan ovet. Ajan auton ylös kadulle ja takaisin halliin sulkemaan ulosmenoväylän rullaoven, Jasonin sammuttaessa valoja ja sitten hissillä ylös kadulle ja hissi lukkoon.
Olen ollut sulkemassa kyseistä hallia jo monet kerrat ja pojilla onkin eri tavat käydä halli läpi ja huomaankin Jasonin tavan olevan se kaikista järkevin. Mainitsen hänelle asiasta ja hän kertookin aina kokeilevansa eri tapoja tehdä hommat kohteissa ja valitsevansa sitten sen järkevimmän omasta mielestään. Sanoo myöskin joskus poikkeavansa omista rutiineistaan syystä, etteivät ne jää päälle ja jotain jäisi huomaamatta.
Päivä kuluu nopeasti ja illan ' tynkävuoro ' aloittelee hommia. 17-01 vuoro hakee meiltä avaimet ja kyselee kuulumisia. Testaamme heidän radioyhteyttään, siinä ollut edellisenä päivänä häiriöitä. Laite tuntuu toimivan mainiosti. Pojat lähtevät kierrokselleen ja me lähdemme vielä tarkistaman muutaman kohteen ennen kotiinlähtöä.

Sunnuntai kului samoissa merkeissä, paria rakennustyömailta tullutta hälytystä lukuunottamatta.
Hommat menevät jo rutiinilla ja työkaverit käyneet kunnolla tutuiksi. Yhäti ihailen tätä tiedonkulkua eri vuorojen välillä. Autossa muistutuslehtiö, mihin merkitään lyhyesti tärkeät huomiot ja ok merkintä, että asiasta ilmoitettu eteenpäin. Jokaisen meidän numero on tallennettuna autossa kulkevaan kännykkään ja kirjoittamaton sääntö onkin, että piiriautosta tulevaan puheluun vastataan. Itse katson asian hyvin toimivaksi, jokin pieni asia on saattanut jäädä vaivaamaan tulevaa työvuoroa ja he haluavat asian tuplatarkistaa. Hienosti toimii!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti