tiistai 23. helmikuuta 2016

Vapaapäivällä

Eilinen päivä siis vierähti jo tutuksi tulleella rakennustyömaalla.
Työkaverina oli Gary, jolle hommat ovat enemmän kuin tuttuja. Oli myös hyvä verrata poikien toimintaa ja työskentelyä, viime viikollahan olin toisen kaverin kanssa. Molemmat hoitivat hommansa rutiinilla, maanantaipäivän kaveri ei turhista hermostunut ja teki monta hommaa samaan aikaan. Jaoimmekin päivän mittaan töitä useaan otteeseen ja juttua riitti niin tulevista Irlannin vaaleista, kuin Suomen talvesta ja nastarenkaista. Aamu oli nimittäin himpun verran pakkasen puolella ja tiet osittain liukkaita ja täällähän ei nastoja käytetä.
Päivä oli rauhallisempi verrattuna viime viikkoon, soraa ja sepeliä tuli kuitenkin enemmän kuin aikaisemmin, väliaikaisen tien rakentamisen vuoksi kauemmas rakennustyömaalle.
Alkuiltapäivästä radioyhteytemme katkesi kokonaan ja puhelimemme meni täysin toimettomaksi. Soitto pääpaikalle ja pari tuntia myöhemmin saimme toimivan laitteen paikalle. Väliajalla tarkistussoitot tulivat Garyn omaan puhelimeen.
 Maalariporukka sai erikoisluvan työnjohdolta jatkaa päivää reilun puoli tuntia, joten jäimme piirivartijan kanssa puomille odottelemaan. Kaikkien varmasti poistuttua, toimistojen hälytykset päälle ja portit lukkoon ja poistuimme paikalta.
Kämpille palattuani työnohjaaja soitti ja kysyi olenko suunnitellut tulevaksi viikonlopuksi menoja ja olisiko mahdollista muuttaa vuorojani siten, että lähtisin viikonlopuksi piirivartiointiin. Vuoroon merkitty vartija olikin tullut isäksi aikaisemmin kuin oli laskelmoitu. Tottakai lähden ja tulevien viikkojen varalle kerroin myös olevani valmis joustamaan / vaihtamaan työvuoroja ja aikatauluja. Siitä kiitoksena sain vapaita nyt keskelle viikkoa, mikä vallan mainiosti. Aurinkoista ilmanlaatua luvassa torstaihin asti.
Vapaapäivän ohjelmassa olikin sitten tätä normia, pyykinpesua ja kaupassakäyntiä ja ulkoilua.
Ruoka on täällä himpun verran halvempaa, kuin meillä Suomessa, Vaatteet huomattavasti halvempia ja tänään kauppareissulla mukaani tarttuikin taas jostain kumman syystä vaatetavaraa. Aamiaismakkarat ja pekonit ovat aivan taivaasta, majapaikan isäntä toi minulle sunnuntaiaamuna kennollisen omien kanojen munia. Isännän kanat juoksentelevat vapaana pihamaalla ja yöksi menevät koppiinsa kettuvaaran vuoksi.



Rakennustyömaalle
saavuttaessa tätä taulua on
vaikea olla näkemättä.




www.hsa.ie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti